CZ SCORPION EVO3 A1 - AEG od ASG

11.02.2013 18:05

 

Firma ASG již před více než půl rokem představila prototyp AEG, které přesně kopíruje EVO3 a to díky spolupráci s Českou Zbrojovkou a využitím originálních technických nákresů. Datum započetí masové výroby ani předpokládaná cena zatím nebyly zveřejněny. Jelikož bude ale zbraň vyráběna v EU a ne v číně, tak na cenu pod 5 tisíc, můžeme zapomenout.




ASG vyzdvihuje jako hlavní výhody této zbraně hlavně to, že střílí jen v případě, že je v zásobníku střelivo (to znamená že pokud vám dojde, bez výměny zásobníku, se mechabox prostě nespustí), dále dokáže střílet nejen poloautomaticky a automaticky, ale i krátkým burstem po třech kuličkách (kterého není docíleno mechanicky, ale elektronicky). Zbraň bude mít velice jednoduchou rozborku, dokáže rozpoznat docházející baterii (při jejím podbití automaticky přestane střílet aby zabránila jejímu poškození) a v neposlední řadě bude mít vestavěný FAILURE DETECTION SYSTEM, neboli zařízení které dokáže rozpoznat závadu, načež zbraň opět přestane střílet, aby předešla poškození mechaboxu.

CZ SCORPION EVO3 A1 - GBB od GHK?

V tomto případě nezačínejme předčasně jásat. GHK představila zbraň která na první pohled může vypadat jako EVO3, bohužel se ale o repliku této zbraně nejedná. GHK se zbraní od České Zbrojovky pouze nechalo inspirovat a označilo ji jako "G5". Níže si můžete prohlédnout jak taková "inspirace" z pohledu GHK vypadá. V případě G5, nejsou známy žádné technické specifikace ani info o datu prodeje, nebo předpokládané ceně.

Video: www.youtube.com/watch?v=mQn7kmQEgiI&feature=player_embedded 

 

Převzato z www.airsoftkoalice.cz