KWA Glock 17

22.01.2013 17:32

Už asi rok jsem vlastníkem Glocka 17 od KWA. Jedná se o plynovou pistoli GBB – gas blowback. V airsoftguns, kde jsem zbraň zakoupil, my byl doporučen plyn Ultrair power gas, který používám, nikoli však Forane 134a… a podobné plyny určené do Japonských plynovek.  Mam vystřílenou jednu a půl láhve.

Zpracování zbraně je na velmi dobré úrovni. Závěr je z magnesia (kov), zásobník je také kovový a tělo je z kvalitního ABS plastu. Spoušť je také z plastu, na které je pojistka, mířidla jsou také z plastu a jsou horizontálně nastavitelná. Vnější hlaveň je kovová. Zespodu je štítek se sériovým číslem. Co se funkčnosti týče zbraň němá chybu, blowback je příjemný, hlavně pro ten pocit ze střelby. Úsťová rychlost je něco kolem 100m/s jako u každé blowback plynovky. Používám kuličky 0,25g, je s nimi lepší přesnost, pro větší dostřel doporučuji 0,20g. Hop-up je velmi jednoduše seřiditelný páčkou přiloženou ke zbrani a lze seřídit plynule pro všechny váhy kuliček. Na jedno naplnění plynem lze bez problému vystřílet 3 zásobníky (23 BB), pokud je tedy láhev nová, potom už to klesá. Docela mě zklamal zásobník, který občas nepodával kuličky 0,25g, ale pročištění pomohlo a také jeho vysoká cena, necelých 1000kč. Pro ty, kteří by chtěli střílet i v zimě, v Čechách CO2 zásobník neseženou, ale sehnat se dá na zahraničních eshopech, ale musí se jednat o zásobník RA-tech, který je pro tuto plynovku určený a propouští menší množství plynu do komory, protože se jedná o Japonskou plynovku a ty nejsou na takový vysoký tlak určeny. Zbraň mažu po každé střelbě olejem silkal.

S pistolí jsem velmi spokojený, a všem ji doporučuji, v případě nějakých dotazů se neváhejte ptát, každý dotaz rád zodpovím. Dole se podívejte na fotky, a video v akci.

 

+ kvalita

+ hop up

+ výdrž plynu (malá spotřeba)

 

- vyšší cena zásobníku

- nemá reálné ražení na závěru

 

Video:

www.youtube.com/watch?v=3_OWrITrkZ8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hop-up komora

 

Násypník na kuličky, klička na štelování hop upu

 

Závěr

 

 

 

Napsal: Adam Vaněk

Video by scoutthedoggie